1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng 75 g boter met de peterselie, dille, knoflook en venkelzaad. Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe.
2 Bestrijk de kip met de olie en bestrooi ruim met peper en zout. Vul de holte van de kip met een 1/3 kruidenboter en leg met de borst naar beneden in de ovenschaal. Braad de kip ca. 1 uur in de oven. Keer na 45 min. Neem uit de oven en bedek met de rest van de kruidenboter. Zet de kip nog ca. 15 min. in de oven. Neem weer uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
3 Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat uitdampen. Verwarm de melk in een steelpan en voeg toe aan de aardappelen. Voeg de rest van de boter toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de kip.