Vanille-gember­koekjes

16
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de boter in een kom en klop met de mixer 3 min. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix tot een luchtige crème. Dit duurt 4 min.
  • 2 Zeef de bloem erboven en voeg een mespunt zout toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap met een mespunt het merg eruit en voeg toe aan het deeg. Snijd de gember fijn en kneed door het deeg.
  • 3 Maak een rol van het deeg van 20 cm lang. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de rol deeg in plakjes van 1 cm dik. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in ca. 20 min. lichtbruin en gaar.

Vanille-gember­koekjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met gemberkoekjes
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemberkoekjes
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemberkoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept