1 Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd de paddenstoelen en shiitake in kwarten en de salade-ui in schuine stukken van 1 cm breed. Verhit 15 g boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, shiitake, salade-ui en dragon 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.
2 Voeg de peterselie en bieslook toe aan de eieren en breng op smaak met peper en zout. Verhit 15 g boter in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg een 1/4 van het ei toe en bak 5 sec. Duw met een houten spatel het gestolde ei naar het midden, totdat de buitenkant van de omelet gestold is, maar het ei nog zacht aanvoelt. Verdeel een 1/4 van de paddenstoelen over de omelet en vouw dicht.
3 Leg de omelet in de ovenschaal en houd warm in de oven. Bak zo nog 3 omeletten. Snijd het brood in plakken en serveer bij de omelet.
Omelet met paddenstoelen is een recept van Albert Heijn