1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in een andere pan 10 min. in water met zout.
2 Verhit ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en fruit 2 min. (roux). Schenk de melk erbij en breng al roerend met een garde aan de kook. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Rasp de kaas. Voeg de kaas toe en roer tot deze is opgelost in de saus. Breng op smaak met peper en zout.
3 Vet de ovenschaal in. Giet de pasta en bloemkool af. Meng met de helft van de kaassaus en schep in de ovenschaal. Snijd de tomaten in plakjes. Schenk er de rest van de kaassaus over en leg de plakjes tomaat erop. Bestrooi met peper en zout. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
Bloemkoolpasta met Leidse kaas is een recept van Albert Heijn