Spaghetti met ricotta en biet

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de peren in 6 parten, verwijder het klokhuis en leg rond de ricotta. Bestrooi met de rozemarijn, peper en zout. Besprenkel met 2 el olie. Bak de ricotta en peer in de oven in ca. 30 min. goudbruin.
  • 2 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de bietjes in blokjes. Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bietjes toe en bak 3 min. mee.
  • 3 Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken. Meng de spaghetti en rucola door de bietjes. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over 4 borden. Leg op elk bord een puntje ricotta en 3 parten peer.

Spaghetti met ricotta en biet is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentedumplings met biet en koriander
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept