1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de peren in 6 parten, verwijder het klokhuis en leg rond de ricotta. Bestrooi met de rozemarijn, peper en zout. Besprenkel met 2 el olie. Bak de ricotta en peer in de oven in ca. 30 min. goudbruin.
2 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de bietjes in blokjes. Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bietjes toe en bak 3 min. mee.
3 Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken. Meng de spaghetti en rucola door de bietjes. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over 4 borden. Leg op elk bord een puntje ricotta en 3 parten peer.
Spaghetti met ricotta en biet is een recept van Albert Heijn