1 Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Schrap ondertussen de winterpeen schoon en snijd in dunne plakken van 1/2 cm dik. Kook de winterpeen de laatste 10 min. mee met de aardappelen. Giet af.
2 Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers 10 min. Keer regelmatig.
3 Verwarm ondertussen de melk. Stamp de aardappelen en peen met de pureestamper fijn en meng de melk erdoor.
4 Snijd de bietjes fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Voeg de bietjes en het rasp toe aan de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de rest van de boter toe en verwarm de stamppot nog 3 min. op laag vuur.
5 Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat afkoelen en roer door de yoghurt. Serveer de stamppot met de kabeljauwburgers en de yoghurt.
Bietenstamppot met wortel en citroen is een recept van Albert Heijn