1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, en vet de rest in met boter. Verkruimel de koek in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koek. Verdeel mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan met de bolle kant van een lepel en bak ca. 10 min. in de oven. Haal eruit en verlaag de oventemperatuur tot 150 ºC.
2 Boen de citroen en limoen schoon. Rasp de gele schil van de citroenen, de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp en sap voorzichtig met de mascarpone en basterdsuiker tot een egale massa. Splits de eieren, klop de eidooiers met een garde door de massa en schep om met de uitgelekte mandarijnpartjes.
3 Verdeel de vulling over de bodem. Bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Laat in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast. Bestrijk vlak voor serveren met de lemon curd.
Frisse citruscheesecake is een recept van Albert Heijn