Soep van romatomaten

4
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • 2 Halveer de tomaten in de lengte en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven. Pel de sjalotten, halveer ze in de lengte en leg met de knoflook tussen de tomaten. Besprenkel alles met de olie en bestrooi met de suiker, peper en zout. Leg de takjes rozemarijn erop en zet de schaal ca. 45 min. in de oven.
  • 3 Neem de schaal uit de oven en verwijder de rozemarijn. Schep alles - inclusief vocht - in de blender. Doe de deksel erop en pureer. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in kommen.

Soep van romatomaten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Romatomaten met munt
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaten-groentesoep
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept