Witlof met geitenkaas en ham

4
20 min
Bijgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de onderkant van de stronken witlof. Kook het lof in een pan met water 3 min. Laat goed uitlekken, halveer in de lengte en verwijder de harde kern.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg de plakken coburgerham op het werkblad. Verdeel er de plakken geitenkaas over. Leg de halve stronken witlof in het midden en bestrooi met de gedroogde tijm. Vouw de ham en kaas om het witlof. Bestrijk een ovenschaal met de helft van de olijfolie en leg het witlof erin. Besprenkel met de rest olijfolie en bak het witlof in ca. 20 min. goudbruin. Neem het witlof uit de oven en laat in 5 min. afkoelen.

Witlof met geitenkaas en ham is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept