Donkere chococheesecake met frambozen

10
25 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier.
  • 2 Smelt de boter. Verkruimel de koek in de keukenmachine en meng de boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan.
  • 3 Hak de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade er in. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade rustig smelten (au bain-marie).
  • 4 Doe de mascarpone, ricotta, eieren en suiker in de keukenmachine en meng tot een egale massa. Roer door de gesmolten chocolade.
  • 5 Schenk in de bakvorm. Houd wat frambozen achter en verdeel de rest over de vulling. Bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit, maar laat de cheesecake erin staan en in 3 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Garneer eventueel met verse frambozen.

Donkere chococheesecake met frambozen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept