Britse pasteitjes

4
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de aardappel, knolselderij en peen in blokjes van 1 x 1 cm. Meng met de ui en Worcestershire sauce door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Plak steeds 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar zodat er een rechthoek ontstaat. Druk de overlappende rand aan.
  • 3 Verdeel de vulling over het midden van het deeg. Leg op elke portie 15 g boter. Vouw de 4 uiteinden van het bladerdeeg naar binnen en druk rondom dicht. Druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand. Herhaal met de rest van de pasteitjes. Bestrijk met het ei en bak ca. 35 min. in de oven.

Britse pasteitjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenpasteitje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roompasteitjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Britse cottage pie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toad in the hole
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Britse toad in the hole
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept