1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel ondertussen de venkel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met 3 el olie. Rooster ca. 20 min. in de oven.
2 Verhit ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem toe. Bak op laag vuur 5 min. (roux). Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Voeg, als de saus gebonden is, de Gorgonzola toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. zachtjes koken.
3 Verhit de rest van de olie in een wok. Voeg de spinazie in delen toe, samen met 1 teen knoflook en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. Schep de venkel en spinazie door de pasta. Meng de kaassaus erdoor en schep alles in de ovenschaal.
4 Meng de kruiden en de rest van de knoflook door de ricotta en voeg peper en zout toe. Verdeel over de pasta en zet ca. 15 min. in de oven.
Rigatoni met spinazie, venkel en kaas is een recept van Albert Heijn