Jamie Olivers chocobombe

10
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het roomijs buiten de vriezer zacht worden. Snijd met een broodmes 4 plakken van 2 cm dik van het halve brood. Snijd de plakken in tweeën.
  • 2 Bekleed een grote kom (inhoud 2 liter) met 3 lagen vershoudfolie. Snijd de rest van het halve krentenbrood in 6 plakken. Bekleed de bodem en zijkanten van de kom hiermee. Duw ze, waar het brood overlapt, een beetje aan.
  • 3 Druppel 3/4 van de vin santo over het brood in de kom en bestrijk het met de jam. Doe de helft van het roomijs in de kom en spreid het uit met de achterkant van een lepel. Pel de pistachenootjes en laat de kersen uitlekken. Strooi over het ijs in de kom. Pel 1 van de 2 mandarijnen en snijd overdwars in plakjes en bedek het geheel hiermee.
  • 4 Schep de rest van het roomijs in de kom en spreid uit. Bedek met de overige (halve) plakken krentenbrood en besprenkel met de rest van de vin santo. Bedek de kom met een strakke laag vershoudfolie. Zet een bord op de folie om de boel aan te drukken, en zet ten minste 1 nacht in de vriezer.
  • 5 Smelt, vlak voordat u de chocobombe wilt serveren, de chocolade au bain marie. Pak ondertussen uw geweldige chocobombe uit en stort op een mooi bord. Rasp de oranje bovenlaag van de schil van de overgebleven mandarijn en voeg dit toe aan de gesmolten chocolade. Giet de warme chocolade over de bombe zodat hij royaal naar beneden druipt.

Jamie Olivers chocobombe is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chocobombe
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Jamie Olivers goudgele kipspiesjes met gele-paprikasaus & zwarte quinoa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met makreel en gepocheerd ei
Bekijk recept