1 Doe de abrikozen in een kom, schenk de sinaasappellikeur erover, dek af en laat 12 uur buiten de koelkast wellen. Doe de bitterkoekjes in een kom, schenk de amandellikeur erover, dek af en laat 12 uur buiten de koelkast intrekken.
2 Giet beide af en vang het vocht op voor later. Rasp de gele schil van de citroen. Breng in een steelpan de melk aan de kook, voeg de pudding toe en laat 4 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig. Voeg de rasp en boter toe. Laat de boter smelten, roer door en neem van het vuur.
3 Doe de dessertsaus in een steelpan en voeg het overgebleven vocht van de abrikozen en bitterkoekjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
4 Verdeel eerst de abrikozen en dan wat pudding over de glaasjes. Bedek met bitterkoekjes en schep daar weer wat pudding op. Dek af en zet 2 uur in de koelkast. Verdeel de saus erover en serveer.
Oma's bitterkoekjespudding is een recept van Albert Heijn