1 Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 2 min. bruin. Schud regelmatig om. Voeg 2 el olie en de salie toe en bak nog 1 min. Bestrooi met zout.
2 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 3 min. Keer halverwege. Draai het vuur heel laag en laat de biefstuk in 5 min. rosé worden. Keer regelmatig. Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng de rasp en het sap met de azijn en nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de hazelnoten toe.
3 Verhit de boter in een wok en bak de spruitjes 4 min. op hoog vuur. Blus af met het sinaasappelmengsel en warm kort door. Neem van het vuur.
4 Snijd de biefstukken in dunne plakjes. Verdeel over de lepels en schep de spruitjes met de dressing erop.
Getrancheerde hertenbiefstuk is een recept van Albert Heijn