Sperzieboontjes in een knoflook-tomatensausje

4
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de knoflook fijn. Verwarm de helft van de olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak in 3 min. goudbruin. Breng ondertussen het water aan de kook.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes, het kokende water en de peper en zout toe en kook 10 min. op zacht vuur of tot de saus iets is ingedikt.
  • 3 Kook de sperziebonen 4 min. in kokend water met zout of tot ze beetgaar zijn. Giet af en doe de bonen terug in de pan.
  • 4 Giet de saus over de bonen en kook het geheel nog 5 min. of tot de bonen perfect zijn. Scheur de basilicumblaadjes boven de pan, voeg de rest van de olijfolie toe en serveer.

Sperzieboontjes in een knoflook-tomatensausje is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken noordzeetong
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettes gevuld met amandelen en Parmezaanse kaas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi in oosters tomatensausje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli gevuld met zeebaars
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept