Zoete uienpuree

6
30 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet een grote pan op middelhoog vuur en doe de boter, laurier, tijm en ui in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Fruit 10 min. zachtjes met de deksel op de pan of tot de ui zoet en zacht is. Schep af en toe om.
  • 2 Voeg de aardappelen toe, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook zachtjes in 15-20 min. gaar.
  • 3 Giet de aardappelen af en vang daarbij 100 ml van het kookvocht op. Laat de aardappelen een paar minuten droogstomen en doe ze terug in de pan. Verwijder het laurierblaadje. Giet de opgevangen bouillon over de gekookte aardappelen en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.

Zoete uienpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken noordzeetong
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamblokjes met soja-sinaasappelsaus en uienpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasje met spruitjes, amandelschilfers en zoete-uienpuree
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oesters Met Uienpuree
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept