Ierse stamp met bosui en waterkers

6
35 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in een pan gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze daarna een paar minuten droogstomen. Doe ze terug in de pan.
  • 2 Zet ondertussen een kleine pan op middelhoog vuur en doe de melk en het laurierblaadje erin. Breng zachtjes aan de kook en voeg de bosui toe. Neem vervolgens van het vuur.
  • 3 Verwijder de laurier uit de melk. Giet de melk over de gekookte aardappelen en voeg de waterkers en peterselie toe. Stamp met een pureestamper tot een puree. Proef de stamp en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de boter door de stamp en serveer.

Ierse stamp met bosui en waterkers is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blini's met zure room, bietjes en zalm
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ierse room
Nagerecht
Bekijk recept
Ierse rundvlees-brochette
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept