Chocolade-kardemomcake

8
1u10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kneus de kardemompeulen in de vijzel. Gooi de groenige schalen weg en bewaar de zwarte zaadjes. Maal de zwarte zaadjes fijn in de vijzel.
  • 2 Mix de boter (225 g per cake voor 8 personen) met de suiker tot een lichtgekleurd, luchtig mengsel. Klop de eieren los in een andere kom en voeg dit beetje bij beetje al kloppend toe aan het botermengsel. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Zeef het bakmeel en cacaopoeder boven de kom. Voeg de hazelnoten toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Roer de melk er beetje bij beetje door, samen met de fijngemalen kardemomzaadjes en de chocoladestukjes. Vet de springvorm in. Doe het mengsel in de springvorm en zet de cake ca. 50 min. in de oven. Neem de cake uit de oven en laat 15 min. in de vorm iets afkoelen. Neem de cake uit de vorm en laat hem 45 min. afkoelen op een rooster.
  • 3 Laat de chocolade met de rest van de boter (50 g) smelten in een vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water voor de saus. Schep de saus over de cake als alles is gesmolten. Hak de pistachenootjes en strooi ze over de cake.

Chocolade-kardemomcake is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sesam-kardemomcake
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept