1 Smelt de pure chocolade met zout in een vuurvaste kom au bain marie. Splits de eieren. Voeg de helft van de suiker bij de eidooiers en klop ca. 5 min. tot een licht en romig mengsel. Klop het eiwit tot het zachte pieken vormt. Voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe aan de eiwitten. Klop in een andere kom 150 ml slagroom lobbig.
2 Snijd de stemgember fijn. Meng de gesmolten pure chocolade met de gember en blijf roeren tot het glimt. Laat het chocolademengsel iets afkoelen en meng voorzichtig met het dooiermengsel. Meng vervolgens de opgeklopte slagroom en rum erdoor. Spatel de eiwitten erdoor tot een glad en homogeen mengsel. Schep de mousse in een grote schaal, of verdeel over verschillende glaasjes. Zet de mousse ca. 1 uur in de koelkast om op te stijven.
3 Boen voor de witte chocoladesaus limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de limoen uit. Laat de witte chocolade au bain marie smelten in een vuurvaste kom. Neem van het vuur en meng door de gesmolten chocolade de rest van de slagroom, de gemberpoeder, het sap en de helft van de groene rasp door. Serveer de mousse met de saus en strooi de rest van de rasp erover.
Chocolademousse met wittechocoladesaus is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Poffertjesspies met aardbeien en wittechocoladesaus