1 Schil de peen en snijd in stukken. Doe in een vergiet. Voeg het uiteinde en groen van de bosuitjes toe. Was het en doe in een pan met het water. Schil de gember en snijd deze in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes en de rode peper in de breedte doormidden. Halveer de knoflook. Voeg met de gember en 1 helft van de peper toe aan het water in de pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
2 Snijd ondertussen de andere helft van de rode peper in ringetjes en de witte kool in zeer dunne reepjes. Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groente erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten en sojasaus. Voeg de kool toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. koken of tot de kool beetgaar is. Voeg samen met de rode peper en taugé toe.
Oosterse groentesoep is een recept van Albert Heijn