1 Halveer de helft van de uien. Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze uiteinden in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei toe. Haal de blaadjes van de bladselderij en voeg de stengels toe. Snijd in stukken en breng in een ruime pan met het water, de ui en de laurier aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
2 Snijd ondertussen de winterpeen, bleekselderij, prei en knolselderij in stukken. Snipper de rest van de ui en snijd de tomaten in kwarten. Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groente erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.
3 Verhit de olie in de schoongemaakte soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en bak 4 min. mee. Voeg de bouillon en de gesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 8 min. koken. Pureer met de staafmixer. Snijd de blaadjes van de bladselderij fijn en voeg toe.
Tomaten-groentesoep is een recept van Albert Heijn