1 Snijd de biefstuk in blokjes van 2 x 2 cm. Meng met 1 el olie en 2 tl sambal en bestrooi met peper en zout. Halveer de abrikozen. Rijg de biefstuk aan de 8 satéprikkers, wissel af met abrikoos.
2 Doe de couscous in een ruime schaal met de tuinerwten, komijn en zout en schenk er 500 ml kokend water over. Roer door en laat 10 min. staan. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de rest van de olie, de rest van de sambal en de bosui door de couscous. Voeg naar smaak citroenrasp en -sap toe.
3 Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in 8 min. beetgaar.
4 Verhit ondertussen de grillpan en gril de spiesjes in 4 min. rondom bruin. Serveer met de couscous en sperziebonen.
Magere runderspiesen is een recept van Albert Heijn