Penne met pompoen en tonijn

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 x 2 cm. Meng met de ui, 2 el olie en de azijn en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 30 min. in de oven. Schep tussendoor een keer om.
  • 2 Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de bleekselderij en knoflook op laag vuur 10 min. Neem de pan van het vuur en meng de tonijn, kappertjes, olijven en tomaat erdoor. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 3 Schep de pasta om met de pompoen en het tonijnmengsel. Bestrooi met de peterselie.

Penne met pompoen en tonijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept