1 Halveer de venkelknollen en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen.
2 Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 2 min. Voeg de ui en venkel toe en bak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Rasp ondertussen de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.
3 Voeg het rasp en 3 el sap (per citroen), de quinoa, koriander, het water en het bouillontablet toe aan de venkel. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 25 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.
4 Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de bieslook fijn. Halveer de eieren in de lengte. Neem de pan van het vuur en schep de bieslook en granaatappelpitjes erdoor. Leg de eieren op de quinoa. Serveer direct.
Quinoa met venkel en granaatappelpitjes is een recept van Albert Heijn