1 Doe de quinoa met ruim kokend water in de pan en doe de deksel erop.
2 Haal de blaadjes van de munt. Doe de Spaanse peper, spinazie, salade-uitjes en koriander (houd een paar blaadjes apart) in de keukenmachine, doe de munt erbij en hak alles fijn.
3 Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper en zout, het piment en paprikapoeder door elkaar. Vouw het papier over de kipfilets heen en sla ze plaat met een deegroller tot een dikte van 1 1/2 cm. Leg de kipfilets met de olijfolie in een koekenpan, draai ze na 3 tot 4 min. om en bak ze tot ze een beetje 'zwartgeblakerd' en gaar zijn.
4 Haal de zaadjes uit de paprika's en snijd ze elk in 8 reepjes. Doe de paprika in de koekenpan en schep ze regelmatig om. Schil de mango en snijd die in stukjes.
5 Giet de quinoa af, spoel de korrels met koud water, giet ze opnieuw af en schep ze op een dienblad of serveerschaal. Hussel het fijngehakte spinaziemengsel erdoor, knijp de limoenen erboven uit, doe de extra vierge olijfolie erbij, meng alles goed en voeg naar smaak peper en zout toe. Strooi de stukjes mango en de gebakken reepjes paprika over de quinoa. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep met een theelepel krullen vruchtvlees uit de schil en verdeel deze over de salade. Snijd de kip in reepjes en hussel die met vocht en al door de salade. Verkruimel de witte kaas. Strooi de kaas, de apart gehouden koriander en de tuinkers erover en schep een paar kloddertjes yoghurt erop.
Geblakerde kip san fran-quinoasalade is een recept van Albert Heijn