1 Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af. Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei toe. Haal de blaadjes van de selderij en voeg de stengels toe. Snijd in stukken. Halveer de ui. Breng in een ruime pan het water, de ui en laurier aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
2 Schil de knolselderij en snijd de peen en knolselderij in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen. Maak een theedoek nat, wring uit en leg in een vergiet. Zet deze op een ruime pan om de bouillon op te vangen. Schenk de bouillon met de groenten door de vergiet, de groenten worden niet gebruikt. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en eventueel zout.
3 Breng het gehakt op smaak met peper en zout en draai er met natte handen balletjes van. Doe bij de soep. Voeg de kleingesneden groenten en vermicelli toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. koken of tot de groenten beetgaar en balletjes gaar zijn. Snijd de selderijblaadjes fijn en voeg toe.
Extra gevulde groentesoep is een recept van Albert Heijn