1 Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei toe. Haal de blaadjes van de selderij, houd achter tot stap
4 Voeg de selderij takjes toe. Was alles zorgvuldig, snijd in stukken en breng in een ruime pan met
15 liter water, de ui en laurier aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
2 Snijd de peen en geschilde knolselderij in blokjes van 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen.
3 Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groenten erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.
4 Voeg de kleingesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. koken of tot de groenten beetgaar zijn. Snijd de blaadjes van de selderij fijn en voeg toe.