Groentesoep

4
25 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei toe. Haal de blaadjes van de selderij, houd achter tot stap
  • 4 Voeg de selderij takjes toe. Was alles zorgvuldig, snijd in stukken en breng in een ruime pan met
  • 15 liter water, de ui en laurier aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
  • 2 Snijd de peen en geschilde knolselderij in blokjes van 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen.
  • 3 Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groenten erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.
  • 4 Voeg de kleingesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. koken of tot de groenten beetgaar zijn. Snijd de blaadjes van de selderij fijn en voeg toe.

Groentesoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten-groentesoep
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten-groentesoep
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept