1 Schil de knolselderij. Snijd eerst in plakken, dan in repen van 2 cm en tot slot in schuine stukjes van 1 cm. Schrap de wortels en snijd in schuine stukjes van 1 cm. Halveer de citroen.
2 Doe de knolselderij, wortel en citroen in een ruime pan en voeg zo veel water toe dat de groenten net onder staan. Bind de salie samen met het keukentouw en doe in de pan. Kook de groenten in 15 min. beetgaar. Kook de laatste 3 min. de tuinerwten mee.
3 Snijd ondertussen de salie en de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Bak de fijngesneden salie en knoflook 2 min. Bak de rijst 1 min. mee. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
4 Giet ondertussen de groenten af en neem de citroen en de salie eruit. Rasp de kaas. Schep de groenten met de boter en de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan, van het vuur af.
5 Verhit ondertussen de olie en bak de rest van de salieblaadjes in 3 min. knapperig. Garneer de risotto met de gebakken salie.
Risotto met knolselderij, wortel en salie is een recept van Albert Heijn