1 Halveer de ribeyes, bestrijk met de olijfolie en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de blaadjes van de peterselie zeer fijn. Snijd de knoflook fijn.
2 Roer de boter los in een kom en meng met de peterselie, knoflook, peper en zout. Schep de kruidenboter op een dubbele laag vershoudfolie en maak er een rolletje van. Leg 30 min. in de koelkast.
3 Snijd de uien in dikke ringen.
4 Verhit in een ruime pan de arachideolie tot 180 °C. Controleer de temperatuur eventueel met een keukenthermometer. Doe ondertussen de bloem in een kom en klop met een garde het bier erdoor. Breng royaal op smaak met peper en zout.
5 Haal de uien door het beslag en frituur ze in de olie in 2-3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
6 Verhit de grillpan en gril het vlees in 4 min. medium. Keer halverwege. Laat het vlees losjes gewikkeld in aluminiumfolie 5 min. rusten.
7 Leg het vlees en de uienringen op een platte schaal. Snijd de kruidenboter in plakjes en leg op het vlees.
Steak met gefrituurde uienringen is een recept van Albert Heijn