1 Snijd de citroen door de helft. Ontvet een kom met een ½ citroen en wrijf schoon met keukenpapier. Dit is nodig om het eiwit goed stijf te krijgen. Splits de eieren. Doe de eiwitten in de kom en de eidooiers in een beslagkom. De pancakes worden extra luchtig door de eiwitten apart stijf te kloppen en die op het laatst door het beslag te spatelen.
2 Zeef het bakmeel boven de beslagkom en klop met een garde de melk erdoor tot je een glad beslag hebt. Klop de kaneel en suiker erdoor.
3 Ontvet de gardes van een mixer met de rest van de citroen. Klop de eiwitten in 5 min. stijf met de mixer. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag.
4 Smelt een klontje boter in een pan en schep hoopjes beslag van 8 cm doorsnede in de pan. Bak de pannenkoekjes in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Serveer direct. Bak zo ook de andere porties.