1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit ⅔ van de olie in een steelpan en bak de knoflook en komijn 2 min. op middelhoog vuur. Pers ⅓ van de limoen uit. Schenk het sap van de limoen en de tomaat in de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
2 Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 8 min. rul. Bak de laatste 3 min. de paprika mee.
3 Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe het vruchtvlees in een kom. Pers ⅓ van de limoen uit, voeg het sap toe aan de avocado en prak fijn met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
4 Rasp de 2 soorten kaas. Schep ⅓ van de tomatensaus in de ovenschaal. Verdeel de avocado, het gehakt en ⅔ van de 2 kaassoorten over de tortilla's. Rol ze op en leg ze tegen elkaar aan in de ovenschaal.Schep de rest van de saus over de tortilla's, verdeel de helft van de zure room erover en de rest van de kaas. Bak in de oven ca. 15 min. tot er een goudbruin en krokant korstje op zit.
5 Snijd de rest van de limoen in partjes en de bosui in ringetjes. Serveer de tortilla's met de limoen en de rest van de zure room. Bestrooi met de bosui.
Gevulde tortilla's met gehakt en tomatensaus is een recept van Albert Heijn