1 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Smelt ondertussen 40 g boter in een steelpan. Voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur gaar worden tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook, voeg het laurierblaadje en de cayennepeper toe en laat 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig. Verkruimel ondertussen het brood en zet apart.
2 Neem de saus van het vuur. Schep de pasta en kaas erdoor. Doe in de schaal en bestrooi met het broodkruim. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Verhit de rest van de boter in een hapjespan, fruit de knoflook 1 min. en bak de prei op laag vuur 15 min. Neem de schaal uit de oven. Serveer met de prei.
Mac 'n' cheese met gebakken prei is een recept van Albert Heijn