1 Doe de gist en suiker in een kommetje en schenk er 325 ml handwarm water bij. Roer door en laat 3 min. staan tot het mengsel begint te bruisen. Doe de bloem, het griesmeel en 2 tl zout in een mengkom. Schenk het gistmengsel erbij en meng met een mixer met deeghaken 3 min. Het deeg is in eerste instantie wat nat en plakkerig, maar wordt door het mixen steeds elastischer. Voeg eventueel wat extra griesmeel toe als het te plakkerig blijft. Dek de mengkom af en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek. Kneed kort de lucht uit het deeg en verdeel het in 2 gelijke porties. Bestuif met wat griesmeel en laat nog 20 min. onder een schone theedoek rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 250 ºC.
2 Doe 2/3 van de tomaten, de helft van de rode peper, de knoflook, 1/3 van de koriander, de olie en 1 tl zout in de blender. Maal in 30 sec. tot tomatensaus.
3 Rol de porties deeg elk op een stuk bakpapier uit tot cirkels van een 1/2 cm dik. Bestrooi met wat griesmeel als het plakt. Bestrijk beide cirkels met de helft van de tomatensaus, laat 1 cm rand vrij. Bak de flatbreads na elkaar ca. 15 min. in het midden van de oven.
4 Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in partjes. Snijd de rest van de rode peper in dunne reepjes. Beleg de flatbreads met de rest van de tomaten, de reepjes peper, koriander, avocado, rucola en garnalen.
Flatbreads met avocado, garnalen en rucola is een recept van Albert Heijn