1 Verwarm de oven voor op 140 ºC. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier.
2 Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt 80 g boter in een steelpan, meng met de koekjes en whisky en verdeel over de springvormbodem. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
3 Hak de chocolade grof. Smelt de rest van de boter in een pan, neem van het vuur en voeg 1/3 van de chocolade toe. Laat 4 min. staan en roer door.
4 Klop de eieren met de suiker in 5 min. romig en dik. Schep het chocolademengsel erdoor. Roer 3/5 van de mascarpone los met een vork en schep door het mengsel tot het egaal wordt. Schenk voorzichtig in de springvorm en bak ca. 45 min. in het midden van de oven tot de vulling net gestold is. Laat de taart in 1 uur en 30 min. afkoelen op een rooster.
5 Verwarm al roerend de rest van de chocolade, melk en honing. Laat 10 min. afkoelen. Verdeel de saus over de taart, dek af en zet 2 uur in de koelkast. Bestrooi met poedersuiker en serveer met de rest van de mascarpone.
Mississippi mud pie is een recept van Albert Heijn