1 Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Doe het rasp en sap in een steelpan samen met de suiker en 100 ml water. Breng aan de kook en laat 5 min. inkoken tot een siroop. Laat 10 min. afkoelen.
2 Breng ondertussen 2 liter water aan de kook. Doe de muntblaadjes in een zeef en schenk het kokende water erover. Spoel de blaadjes af met koud stromend water. Laat uitlekken, voeg toe aan de siroop en pureer met de staafmixer.
3 Halveer en schil de meloen en snijd het vruchtvlees in plakjes. Halveer de ananas in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel de meloen en ananas over een schaal. Haal met een theelepel het vruchtvlees uit 1 passievrucht en verdeel over het fruit. Besprenkel de salade met de siroop en leg de 2 overgebleven passievruchthelften erop. Lekker met citroensorbetijs.
Meloen-ananassalade is een recept van Albert Heijn