Indiase bloemkool (aloo gobi)

4
30 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verdeel de bloemkool in kleine, gelijke roosjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Schil de gember en rasp fijn boven een kommetje. Meng met de paprikapoeder, geelwortel, galangawortel, gemalen koriander, olie en eventueel zout.
  • 2 Verhit een hapjespan en bak het specerijenmengsel 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappel, bloemkool en rode peper toe en bak op middelhoog vuur 3 min. Schep af en toe om. Schenk 150 ml water bij het aardappel-bloemkoolmengsel. Schep om en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Schep geregeld om.
  • 3 Snijd de koriander fijn. Schep de aloo gobi op een schaal en bestrooi met de koriander.

Indiase bloemkool (aloo gobi) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gobi Mussalam
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase Kruiden Met Bloemkool, Gobi
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept