1 Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in stukjes. Doe in de keukenmachine. Snijd de onderkant van het citroengras en verwijder het buitenste blad. Snijd in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de suiker, sjalotten, olie, vissaus, gemalen koriander, knoflook en gember toe. Maal in ca. 2 min. tot een dikke pasta. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan staan.
2 Verhit een hapjespan zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur zodat de smaken vrijkomen. Roer regelmatig.Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.
3 Snijd de kip in stukjes. Voeg de kip, paprika en sperziebonen toe aan de curry. Laat 20 min. garen op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout of eventueel extra vissaus en serveer met de rijst.
Rode curry met kip en boontjes is een recept van Albert Heijn