Marinade voor saté

4
10 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de onderkant van het citroengras. Verwijder het buitenste blad en snijd de stengel in 3 stukken. Doe het citroengras samen met de knoflook, geschilde gember en eventueel zout in de vijzel. Stamp flink tot alles fijn is.
  • 2 Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de vijzel. Houd het sap apart. Voeg de suiker en sambal toe. Stamp tot het goed vermengd is.
  • 3 Meng de sojasaus, olie en 2 el citroensap door de marinade in de vijzel. De citroen zorgt voor frisheid én voor mals vlees of vis.

Marinade voor saté is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Scaloppine al limone - Kalfsschnitzels met citroen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde garnalen met pandanrijst
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen
15 min
Bekijk recept