Spaghetti

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng een grote (pasta)pan met ruim water aan de kook. Gebruik minimaal 1 liter water per 100 g pasta. Als pasta in ruim water wordt gekookt, helpt dat te voorkomen dat hij gaat plakken. Olie toevoegen is niet nodig.
  • 2 Voeg, als het water kookt, royaal zout toe (minimaal 1 el). Als u pasta kookt in vrij zout water, heeft u na het koken nog maar weinig tot geen zout nodig om het gerecht op smaak te brengen. Doe de spaghetti in het kokende water.
  • 3 Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat. Zo voorkomt u dat de spaghetti in bosjes aan elkaar blijft plakken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente' (Italiaans voor 'beetgaar'). U kunt gedurende de kooktijd af en toe proeven om te controleren hoe gaar de pasta is.
  • 4 Giet de spaghetti af. Het is handig om wat van het kookvocht op te vangen. Dit kunt u later eventueel weer toevoegen als het gerecht dat u met de spaghetti maakt nog wat vocht kan gebruiken. Kijk elders op allerhande voor het recept van spaghetti carbonara.

Spaghetti is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept