Spaghetti carbonara

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng het water aan de kook in een ruime pan. Voeg, als het water kookt, zout toe en doe de spaghetti in het kokende water. Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat en kook hem in 8 min. beetgaar.
  • 2 Bak ondertussen de pancetta in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. uit. Roer regelmatig. Snijd de knoflook fijn en voeg toe en bak 1 min. mee. Zet dan het vuur uit. Splits ondertussen de helft van de eieren. Doe de eidooiers met de rest van de eieren in een kom en klop met ⅔ van de kaas tot een samenhangende saus. Breng op smaak met peper.
  • 3 Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Doe de spaghetti direct terug in de pan en voeg, van het vuur af, de pancetta toe. Voeg al roerend met een houten lepel de saus toe. Blijf roeren tot de saus iets is ingedikt en aan de pasta blijft hangen. Voeg zo nodig wat kookvocht toe om een smeuïger geheel te krijgen. Verdeel over diepe borden en serveer direct met de rest van de kaas.

Spaghetti carbonara is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Wortelpasta carbonara met tuinerwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta carbonara met tuinbonen en ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept