1 Meng in een kom de kip met de kerriepoeder. Schenk de karnemelk erbij en laat 30 min. afgedekt marineren in de koelkast. Breng een pan water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Breng weer aan de kook en voeg na 5 min. de erwten toe. Giet na 2 min. af. Laat uitlekken. Verhit 500 ml olie in een hoge pan tot 180 ºC. Laat de kip uitlekken. Doe de bloem in een diep bord en wentel de kip erdoor. Frituur de kip in 2 tot 3 porties in 5 min. goudbruin en gaar. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
2 Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking 5 min. in de magnetron op 750 watt. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de sjalotten 2 min. Schep de groenten, peper en zout erdoor. Serveer alles in kommen, eventueel met partjes citroen.
Daddy cool's fried chicken is een recept van Albert Heijn