15 liter water met de kippenpoten en bouillontabletten aan de kook. Doe de deksel schuin op de pan en laat de kip op middelhoog vuur tegen de kook aan in 30 min. garen.
2 Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Houd de bouillon warm voor de risotto. Verwijder het vel van de kip en pluk het vlees van het bot. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalot 5 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee. Voeg een scheut hete bouillon toe, blijf roeren. Voeg dan weer een scheut toe en ga door tot de risotto bijna gaar is. Dit duurt ca. 15 min.
3 Voeg de spinazie met een schep bouillon in delen toe aan de risotto. Roer de slagroom, de rest van de boter, de helft van de kaas en de kip toe. Schep om, neem de pan van het vuur en doe de deksel op de pan. Laat 5 min. staan. Bestrooi met de rest van de kaas en serveer. Lekker met broccoli-peultjessalade. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.
Romige spinazierisotto is een recept van Albert Heijn