1 Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 200 ºC. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie. Leg ze 30 min. in de hete kooltjes van de barbecue, of bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Keer ze tijdens het poffen regelmatig.
2 Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan op heel laag vuur. Pers de tenen knoflook erboven en voeg de saffraan toe. Verwarm 10 min. op laag vuur of op een sudderplaatje. Het moet niet gaan bakken, maar een klein beetje 'trekken'. Draai het vuur uit als het begint te spetteren. Laat afkoelen.
3 Meng de mayonaise met de knoflook-saffraanolie. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken: als die er gemakkelijk weer uit gaat, dan is de aardappel gaar. Serveer met de mayonaise.
Gepofte aardappel met knoflookmayo is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Brood Met Gegrilde Kipfilet, Citroen En Knoflookmayo