1 Bestrijk het vlees met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen. Leg ondertussen de andijvie 15 min. in ijskoud water. Zo wordt deze knapperig. Besprenkel ondertussen de champignons met 3 el olie. Besprenkel de tomaten met 2 el olie.
2 Halveer de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprikahelften in kwarten. Besprenkel met 2 el olie. Laat de andijvie uitlekken. Snijd de krop in 8 parten en besprenkel met de rest van de olie. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rooster alle groenten 6 min. en blijf keren met een barbecuetang zodat ze niet verbranden. Bak de champignons en tomaten eventueel in een barbecuewok of rijg ze aan spiesen.
3 Neem de groenten van de barbecue, bestrooi met peper en besprenkel met extra vierge olijfolie. Gril de biefstukken 6 min. Keer halverwege. Laat ze 4 min. rusten op een bord onder een deksel. Serveer met de groenten.
Biefstuk met gegrilde groenten is een recept van Albert Heijn