1 Spoel de zalm af met koud water en dep droog. Doe met de teriyakisaus en ⅔ van de olie in een lage schaal. Boen de helft van de limoen schoon en rasp de groene schil boven het oliemengsel. Roer door, bestrijk de zalm ermee en laat 30 min. afgedekt marineren in de koelkast.
2 Snijd ondertussen de kool, komkommer en venkel in heel fijne reepjes of plakjes. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken. Snijd de bosui in ringetjes en hak de cashewnoten grof. Pers alle limoenen uit en meng met de rest van de olie en de vissaus tot een dressing. Meng door de groenten. Voeg ⅔ van de bosui en de helft van de cashewnoten toe. Zet 30 min. afgedekt op het aanrecht. Schep halverwege een keer om.
3 Verhit ondertussen de grillpan en gril de zalm in 8 min. net gaar. Keer halverwege. Laat de zalm iets afkoelen en besprenkel met de sojasaus. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout of voeg nog wat vissaus toe. Schep de salade op een schaal. Trek de zalm met 2 vorken in grove stukken uit elkaar en verdeel erover. Bestrooi met de rest van de bosui en cashewnoten en serveer.
Aziatische salade met zalm is een recept van Albert Heijn