1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Haal de tenen knoflook los, pel ze niet. Snijd de aubergines in de lengte in kwarten. Besprenkel een bakplaat met 2 el olie en verdeel de aubergine, tomaat en knoflook erover.
2 Prik met de satéprikker wat gaatjes in de worstjes en steek er plukjes rozemarijn in. Leg ook op de bakplaat. Bestrooi alles met peper en eventueel zout en verdeel er nog 2 el olie over. Schep om en zet ca. 35 min. in de oven. Schep af en toe om.
3 Verdeel de aubergine, tomaat en het basilicum over een schaal of 4 borden. Pel de tenen knoflook en leg erbij. Snijd de worstjes eventueel in stukken en verdeel over de salade. Besprenkel met de rest van de olie en de azijn en serveer met de romainesla. Lekker met ciabatta en wat geroosterde pijnboompitten erover.
Salade met aubergine en rozemarijnworstjes is een recept van Albert Heijn