Pasta met tomaat en pancetta

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het steeltje van de peper. Halveer in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de pancetta fijn. Rasp de Pecorino kaas. Snijd de tomaten in blokjes.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan en bak de rode peper, pancetta en ui op middelhoog vuur 5 min. Voeg de tomaten toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken. Meng de saus door de pasta en bestrooi met de kaas.

Pasta met tomaat en pancetta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept