1 Breng de melk in een steelpan met dikke bodem aan de kook en strooi er al roerend het griesmeel en het zout in. Draai het vuur laag en laat het mengsel 10 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat 2 min. afkoelen.
2 Splits ondertussen de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Rasp de kaas. Roer de eidooiers los en voeg met de boter en de helft van de kaas toe aan het griesmeelmengsel. Breng het griesmeelmengsel op smaak met peper en eventueel zout. Spreid het griesmeelmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat met een nat mes uit tot een laag van 1 cm dik. Laat 1 uur afkoelen. Het mengsel wordt nu stevig genoeg om er rondjes uit te steken.
3 Verwarm de oven voor op 200 ºC.
4 Steek met de koekjessteker of het glaasje rondjes uit het griesmeelmengsel. Leg deze dakpansgewijs in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en verdeel de boter er in klontjes over. Bestrooi met peper. Bak ca. 15 min. in de oven. Verdeel over de borden.
Gnocchi van griesmeel is een recept van Albert Heijn