1 Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Breek de eieren en klop ze los. Smelt de boter. Meng het citroenrasp en de bloem met het zout, de gist, melk, eieren, boter en suiker in een kom tot een samenhangend beslag. Dek af met een schone theedoek en laat 40 min. op een warme plaats rijzen.
2 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de cupcakevormpjes in en bestuif de vormpjes met bloem. Verdeel het beslag over de vormpjes. Zet ca. 15 min. in de oven.
3 Meng het citroensap, de rum en het water met de rest van de suiker. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken tot rumsiroop. Neem de baba's uit de vormpjes en zet ze in een diep bord. Schenk de hete rumsiroop erover en laat ze 1 uur afkoelen. Schep er tijdens het afkoelen regelmatig met een lepel de siroop over.
4 Klop de slagroom stijf. Serveer de baba's met de slagroom en frambozen.