Cakejes met rum

4
15 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Breek de eieren en klop ze los. Smelt de boter. Meng het citroenrasp en de bloem met het zout, de gist, melk, eieren, boter en suiker in een kom tot een samenhangend beslag. Dek af met een schone theedoek en laat 40 min. op een warme plaats rijzen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de cupcakevormpjes in en bestuif de vormpjes met bloem. Verdeel het beslag over de vormpjes. Zet ca. 15 min. in de oven.
  • 3 Meng het citroensap, de rum en het water met de rest van de suiker. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken tot rumsiroop. Neem de baba's uit de vormpjes en zet ze in een diep bord. Schenk de hete rumsiroop erover en laat ze 1 uur afkoelen. Schep er tijdens het afkoelen regelmatig met een lepel de siroop over.
  • 4 Klop de slagroom stijf. Serveer de baba's met de slagroom en frambozen.

Cakejes met rum is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept
Kraken & Fentimans Curiosity Cola
10 min Snack
Bekijk recept
Ananas toetje van de BBQ
20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanille cupcakes
20 min -
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Carrotcakejes met roomtopping
55 min- Nagerecht
Bekijk recept